ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web mjesto sa servera sprema u Vaš mrežni preglednik računala, mobitela ili nekog drugog uređaja kojim se koristite. Nakon posjeta našoj stranici, Vašem računalu automatski je dodijeljen kolačić. Kolačići ne prepoznaju individualnog korisnika, nego računalo, tablet ili mobitel preko kojeg ste se spojili za pristup internetu. Spremanje kolačića nadzire mrežni preglednik kojim se koristite. Sami možete spremiti kolačiće i ograničiti ili onemogućiti njihovu upotrebu.

ZAŠTO SE KORISTE KOLAČIĆI?

Razloga za upotrebu kolačića ima više. Glavni razlozi su bolje korisničko iskustvo, praćenje statistika posjećenosti i normalno funkcioniranje mrežnoga programa (poput spremanja izabranih proizvoda u košaricu). Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati našu mrežnu stranicu i pregledavati rezultate koji su relevantni za Vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima Vas i druge posjetitelje naše mrežne stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

ZAKONSKI PROPISI

Prema Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, Zakonu o provedbi Opće uredbe, te Zakonu o elektroničkim komunikacijama obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem ove internetske stranice pristali ste na uporabu tih datoteka. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti pojedine funkcije internetske stranice koje su podržane njihovom tehnologijom. Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj izričito ako su isti potrebni za rad stranice.

KOJE VRSTE KOLAČIĆA POSTOJE?

Kolačiće razlikujemo prema tome tko ih postavlja, koliko dugo ostaju spremljeni na vašem računalu te prema njihovoj namjeni. Kolačiće može postaviti internetska stranica koju posjećujete (direktni kolačići) ili ih može postaviti neka druga domena putem internetske stranice koju posjećujete (kolačići treće strane). Više informacija o kolačićima trećih strana koji se koriste na ovim web stranicama možete provjeriti klikom na pružatelje usluga: GoogleYouTubeInstagramFacebookMailerLiteCookiebot.

Ovisno o trajanju kolačića, razlikujemo kolačiće sesije i trajne kolačiće. Kolačići sesije koriste se za povezivanje akcija korisnika tijekom jedne sesije preglednika. Sesija preglednika počinje kad otvorite prozor preglednika i završava kad ga zatvorite. Kolačić sesije privremeno se izrađuje i briše nakon zatvaranja preglednika. Trajni kolačići ostaju spremljeni na vašem uređaju tijekom vremena određenog u samom kolačiću te se aktiviraju pri svakom pojedinom posjetu internetskoj stranici koja je kolačić izradila. Primjeri trajanja kolačića su 1 mjesec, 6 mjeseci, 2 godine, trajno i slično.

VRSTE KOLAČIĆA PREMA FUNKCIJI

Tehnički kolačići – obavezni kolačići

(uvijek aktivni) – nužni su za funkcioniranje Internet mjesta i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na Vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi Vas mogle identificirati.

Funkcionalni kolačići

(mogu se isključiti) – omogućuju Internet mjestu pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju. Možemo ih postaviti mi ili pružatelji usluga trećih strana čije su usluge dodane na naše stranice. Ako ne omogućite te kolačiće, neke od tih funkcija možda neće pravilno funkcionirati.

Statistički kolačići

(uvijek aktivni) – nužni su za funkcioniranje Internet mjesta i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi Vas mogle identificirati.

Marketinški

(mogu se isključiti) – služe za praćenje korisnika kroz web stranice i prikazivanje ciljanih oglasa.

KOJE VRSTE KOLAČIĆA PRIKUPLJAMO?

Ova web stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo kako bismo održali našu web stranicu pouzdanom i sigurnom za korištenje. Nužni kolačići uvijek su aktivni kako bi naša web stranica ispravno funkcionirala. Uz Vaše dopuštenje koristiti ćemo neobavezne kolačiće kako bi Vam pružali značajke društvenih mreža, prikazivali personalizirane sadržaje i oglase, te kako bi analizirali način korištenja naše web stranice. Molimo uzmite u obzir da ako izaberete odbiti određene kategorije kolačića, neki dijelovi naše web stranice možda neće raditi ispravno.

Đakovačka vina d.d. kontinuirano traži nove načine za poboljšanje korištenja i funkcionalnosti ove web stranice, kao i za bolje razumijevanje načina na koji se web stranicu koristiti.

Kolačići su male tekstualne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo. Zakon dopušta spremanje kolačića na Vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je Vaše dopuštenje.

Ova web stranica koristi različite vrste kolačića prema njihovim funkcijama, a svrstavaju se u: nužni, funkcionalni, statistički i marketinški.

U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući vaš pristanak za korištenje određenih kategorija kolačića na našim internetskim stranicama.

Promijenite svoj pristanak

Molimo Vas da kada nas kontaktirate vezano za Vaš pristanak navedete svoj ID broj Pristanka i datum istoga

Saznajte više tko smo mi, kako nas možete kontaktirati i kako mi obrađujemo vaše osobne podatke na stranici Pravila privatnosti.

KAKO PRIHVATITI ILI ODBITI KOLAČIĆE PRILAGOĐAVANJEM POSTAVKI VAŠEG PREGLEDNIKA?

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika slijedeći upute u nastavku: Microsoft Internet ExplorerGoogle ChromeApple SafariMozilla Firefox

U svakom slučaju, postoji dodatak za preglednik za isključivanje usluge  Google Analytics.

Neki preglednici Vam omogućuju kretanje kroz Internet mjesto u ‘anonimnom’ načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaše računalo ili mobilni uređaj kada završite sesiju pregledavanja.

Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org http://www.youronlinechoices.eu

Ova web stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo kako bismo održali našu web stranicu pouzdanom i sigurnom za korištenje. Nužni kolačići uvijek su aktivni kako bi naša web stranica ispravno funkcionirala. Uz Vaše dopuštenje koristiti ćemo neobavezne kolačiće kako bi Vam pružali značajke društvenih mreža, prikazivali personalizirane sadržaje i oglase, te kako bi analizirali način korištenja naše web stranice. Molimo uzmite u obzir da ako izaberete odbiti određene kategorije kolačića, neki dijelovi naše web stranice možda neće raditi ispravno.

Đakovačka vina d.d. kontinuirano traži nove načine za poboljšanje korištenja i funkcionalnosti ove web stranice, kao i za bolje razumijevanje načina na koji se web stranicu koristiti.

Kolačići su male tekstualne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo. Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ova web stranica koristi različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući vaš pristanak za korištenje određenih kategorija kolačića.

Kada nas kontaktirate vezano za vaš pristanak obavezno navedite svoj ID broj i datum Pristanka.

Postavke kolačića možete konfigurirati slijedeći upute u nastavku:

Microsoft Internet Explorer

Google Chrome

Apple Safari

Mozilla Firefox

Za dodatne informacije o posjetite Pravila privatnosti te Politiku o kolačićima.

Vaš pristanak odnosi se na sljedeće domene: www.djakovacka-vina.hr

Klikom na ikonu u donjem lijevom uglu Vašeg preglednika možete vidjeti:

  • Vaše trenutno stanje:
  • Vaš ID broj Pristanka
  • Datum davanja pristanka
  • Promijeniti svoj pristanak
  • Povući privatnost
  • Popis kolačića