vinograd mandićevac

Tradicija seže unatrag stoljećima. Prvi tragovi vinove loze na ovim područjima datiraju iz doba rimskih careva koji su, kako se navodi, unijeli prve trsove i započeli vinarsku priču koja će oblikovati ovu regiju. Prema zapisima o našem vinogorju, prvi trsovi posađeni su u 13. stoljeću, tijekom vladavine đakovačkih biskupa, čime je označen početak našeg vinskog nasljeđa.

Karakteristična klima Đakovštine pruža idealne uvjete za vinogradarsku proizvodnju, gdje pažljiv raspored oborina i optimalne temperature tijekom vegetacijskog razdoblja potiču izuzetan fiziološki razvoj vinove loze, rezultirajući visokom kvalitetom grožđa.

vinograd mandićevac Đakovačka vina

Vinogradi se smještaju na nadmorskoj visini od otprilike 200 metara, s ekspozicijama koje se protežu od jugoistočne do jugozapadne strane. Većina naših položaja odlikuje se blagim nagibom, stvarajući optimalne uvjete za uzgoj vinove loze.

Kroz pažljiv odabir položaja uzimajući u obzir ekspoziciju, nadmorsku visinu i nagib terena, naša vinarija posvećena je očuvanju autentičnosti i terroira. Kultura vinove loze obuhvaća većinu prikladnih položaja, stvarajući jedinstvenu simbiozu između prirodnih karakteristika terena i vrhunskih vina koja proizvodimo. Slijedite put grožđa kroz naše vinograde i istražite priču koja seže iznad i izvan svake čaše.

vinograd mandićevac Đakovačka vina